Adventsspiralen

Adventsspiralen som alla barnen är välkomna att delta i varje år brukar ske i Dormsjöskolan första advent, utanför skolans regi.Det brukar vara stämningsfullt för alla, det är framför allt de äldre förskolebarnen och de yngre skolbarnen som detta riktar sig till med föräldrar och syskon. En stund där alla barn och vuxna tillsammans njuter av mjuk levande musik i form av lyra och flöjt.

advent-spiral-163

Varje barn får av en ängel ett eget äpple med ett litet ljus i som de ska gå in i en stor spiral gjord av granris på golvet till mitten, där det stora inre ljuset brinner, och tända på sitt lilla ljus och vända om i spiralen och sätta ner sitt äpple tillsammans med alla andras ljusäpplen. Det kan vara oerhört spännande att gå in där själv, som tur är följer ängeln med och kanske någon vuxen om det behövs.